Evden Çalışma ve Şirket İçi İletişim

Son bir kaç yıldır geleneksel çalışma düzeni hızlı bir değişim geçiriyor ve bu alandaki yenilikler hayatımızda hızla yer ediniyordu. Ülkemizde de şirket çalışanlarının zaman zaman uzaktan çalıştığı ve esnek çalışma günlerinin bulunduğu, bazı günlerin ise tamamen evden çalışılarak geçirildiği yeni bir çalışma düzeni tüm dünyayla beraber yavaş yavaş tecrübe ettiğimiz bir konuydu. Fakat Covid-19 salgını sebebiyle bir ay içerisinde pek çok çalışan ve şirket, artık alışık olduğu ofis ortamından tamamen uzakta ve toplumun büyük bir kısmı için uzaktan çalışma modeli artık acilen adapte olunması zorunlu bir durum halini almış görünmekte.
Şirket içi iletişimin kopmaması, planlanan süreçlerin aksamaması ve var olan iş akışının sekteye uğramaması gibi konularda dijital ortamlardan yürütülen süreçler önem kazandı. Bu noktada ekip olarak bizim de kullandığımız uygulamalardan bazılarına gelin birlikte göz atalım.
Trello
Trello planlanan işlerinizi görselleştirmeye yarayan, projenin hangi süreçte olduğunu ve kimlerin sorumlu olduğunu kartlar halinde oluşturarak bunları takip etmeye yönelik oldukça verimli bir uygulama. Toplantılarda konuşulan konuların anlık olarak trelloya eklenmesi ve görevlerin zaman sınırlarının belirlenmesiyle bu program iş yönetim süreçlerinde kullanıcılara yardımcı oluyor. Basit kullanımı ve sade tasarımı sayesinde de oldukça kullanışlı. Biz de ekip olarak yapmamız gereken işleri Trello üzerinden kartlar oluşturarak kaydediyoruz ve görevler tamamlandıkça arşive atıyoruz. Bu sayede paylaşılan görevler ortak bir şekilde takip edilerek daha verimli bir akış sağlanıyor.
Google Drive
Dosya ve belgelerinizi İnternet’te depolayıp paylaşmaya yarayan Google Drive, şirket çalışanlarının en sık kullandığı uygulamalardan. Google Drive ve Google Documents senkronize çalıştığından, Documents üzerinden dosya oluşturarak bunları görmesini istediğiniz kişilerle paylaşabilir ve kimlerin düzenleme yetkisine sahip olduğunu belirleyebilirsiniz. Şirket içi yürütülen işlerde anlık olarak ulaşılması gereken dosyalar son derece önemli olduğundan Google Drive çoğumuzun vazgeçilmez uygulamalarından biri.
Jitsi
Jitsi, Skype’a alternatif olarak üretilen, açık kaynak kodlu olarak geliştirilen ve güvenli video konferans çözümü sunan bir platform. Kurulum gerektirmeden, tarayıcı üzerinden kanal url’si paylaşılarak kolayca kullanılabilen Jitsi, güvenlikle ilgili endişeleri olan kullanıcılar için en uygun uygulamalardan biri. Gerçekleştirilen toplantılar ve görüşmeler ekibimiz için büyük öneme sahip. Jitsi bu noktada bize gün içinde hızlıca bir araya geldikten sonra, planlamaları ayarlayıp iletişimde kalmamızı sağlıyor.
Discord
Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan Discord, sesli bir iletişim uygulamasıdır. İnternet bağlantısı sorun olmadığı sürece hızlı ve yüksek ses kalitesinde görüşmeler gerçekleştirmeyi sağlayan bu uygulama aynı zamanda ücretsiz. Skype ve Jitsi’ye alternatif olarak Discord da şirket içi iletişimde tercih edilebilecek uygulamalardan.
Slack
Şirket içi iletişimde en yaygın kullanılan uygulamalardan biri de Slack. Pek çok farklı uygulamayla entegre edilebilmesinin yanı sıra, ekip içindeki dosya paylaşımı ve mesajlaşma sistemi (grup sohbeti ve kişiden kişiye sohbet) gibi özellikleri ile kullanıcılarına güvenli bir iletişim ortamı sağlar. Konulara göre kanallar oluşturarak ekibinizle birlikte farklı bir iletişim düzeni yaratabilirsiniz.
Uzaktan çalışmanın pek çok avantajı bulunuyor fakat bazı zorlukları da gözden kaçırılmamalı. Salgın sebebiyle izole bir şekilde yaşadığımızdan ötürü yalnızlık, çalışma motivasyonunu düşürebilecek en büyük faktör olarak karşımıza çıkıyor. Ekibimizle birlikte iş dışındaki konularda edeceğimiz sohbetler ve diğer dostlarımızla görüntülü uygulamalar aracılığıyla yaptığımız görüşmeler, bizi bu noktada karamsar bir havadan uzaklaştıracaktır.
Yapılan araştırmalar doğrultusunda geleceğin çalışma şekli olan uzaktan çalışma, dijitalleşme ve diğer birçok durumla birlikte hız kazanmış durumda. Teknolojik imkânları kullanarak ve ekibimizle birlikte bu sürece hızlıca uyum sağlayarak bu geçiş sürecini verimli bir hale dönüştürebiliriz.
ServisSoft
Buraya tıklayarak Ücretsiz Demo Talebinde bulunup Teknik Servis Takip ve Destek yazılımımızı kullanmaya başlayabilirsiniz.
Sosyal Medya’da bizi takip ederek her türlü gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Facebook : https://www.facebook.com/servisyazilimi/
Twitter : https://twitter.com/servissoftapp
Instagram : https://www.instagram.com/servissoft/
LinkedIn : https://tr.linkedin.com/company/servissoft—online-servis-yazılımı